2011. április 22., péntek

Rendezői leírás (by Style movers)


„Budapest, én így szeretlek” – címmel kisfilmet forgatunk, amely egy Budapestről szóló imázs filmet testesít majd meg. Bemutatjuk a retro Budapestet, tehát, hogy milyen volt régen a Fővárosunk. Ezt a részt, illetve hatást fekete-fehér képekkel és régi stílusú zenével illusztráljuk majd, hogy legyen összehasonlítási alap arra vonatkozóan, hogy milyen hatalmas az eltérés a mai Budapestet szemlélve. A film fókuszában azonban az a Budapest fog állni, amelyet a csapat tagjai tartanak pezsdítőnek, izgalmasnak és fiatalnak. Ezt a kedvenc helyeink összeillesztésével szeretnénk megvalósítani és egyfajta „időutazás” illúziójába burkolni. A régi rész és az új rész összekötését tehát egy időutazóval oldjuk meg.

A vonat, mint a két kort összekötő közlekedési eszköz, illetve, mint az idő múlását szimbolizálni hivatott kellék, repíti majd el a nézőt a fekete-fehér régmúltból a pezsgő és színes 2011-be. Reményeink szerint minden olyan helyszín és épület és „városi elem” megjelenik a filmünkben, amely meghatározó a mai fiatalok életében és, amely egy kicsit más képet ad a mi Budapestünkről. Nem csak az épületekre és nevezetességekre szeretnénk a hangsúlyt fektetni, sőt egy pulzáló és élettel teli város képét szeretnénk visszaadni, amely a tényleges mindennapokat jelenti itt a fővárosban.

A filmben tehát a mai fiatalok vezetnek végig egy időutazót a Főváros utcáin és mutatják meg mi mindenben változott a város a különös jövevény korához képest. Láthatunk majd technikai eszközöket is, melyek a kor technikai vívmányait igyekeznek majd szimbolizálni és azt a haladást, amely a mi mindennapjaink része.

Reméljük, hogy elképzeléseinknek megfelelően sikerül majd filmre vennünk azt a Budapestet, amelyet mi látunk nap, mint nap, és amelyben éljük a fiatalságunk mindennapjait, mert hát Budapest, mi így szeretünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése