2011. április 11., hétfő

forgatások

Előző bejegyzésünk óta elég sok minden történt .

Több forgatást is megejtettünk, valamint a felvett anyagokat is visszanéztük. Miután szembesültünk azzal, amink van, rádöbbentünk, hogy nagyon sok helyet, jelentet újra kell vennünk- mivel állvány nélkül rögzített, nagyon mozogtak, beremegtek stb. Rádöbbentünk, hogy nagyon sok munkánk van még.

Kiírtuk, hogy miket kell feltétlenül újravenni, és ezt az utóbbi forgatások során meg is ejtettük. Sajnos mivel nem iskolai kamerát használtunk, ezért az állványba se tudtuk betenni rendesen –mert hát miért is lenne sima ügy. Ráadásul kiderült, hogy a kazetták tekergetése kimondottan elkerülendő, mivel több anyagunk is elveszett, illetve a szalag is megrongálódott.

Érdekes programnak ígérkezett a ’ százéves házak’, mely során kettő ilyet is megtekintettünk- 'talán jó lesz filmünkbe' elv alapján.

Finomítottunk az alapötleten is, igyekeztünk egy vezérfonalat, egy fő történetet kitalálni, mert rádöbbentünk, hogy amiket felvettünk, semmiben sem különbözik egy tipikus pr filmtől- illetve csak a sokkal gyengébb minőségében. Ötlet szegény, és egyáltalán nem érdekes. Fő cselekmény szálnak, az időutazást választottuk. Mivel filmünk eleve retro résszel kezdődik, úgy gondoltuk, hogy akkor akár lehetne arról szó, hogy a régmúltból, egy időutazó ellátogat 2011 Budapestjére, és a többiek pedig vezetgetik. A ’vándor’ személyében Lilla lesz, akinek a ruháját is megnéztük már. A tervünk az, hogy a vonaton felvett részeket áttesszük fekete- fehérre, és ha lehet a színekkel játszani, illetve Bancsik úr ereje és tudása megengedi, akkor egy domináns szín, a vörös, mégiscsak megjelenne. Vörös cipő, vörös rúzs, vörös körmök- minden mást fekete-fehér.

Az átvezetés, pedig az lenne, hogy, egy kofferrel utazik a vonaton, kinyitja a kis csomagját, és egy papír lenne modern ruháin ’2011’ felirattal. Ez teljesen egyértelművé fogja tenni az időbeni utazást. Tudjuk, hogy ez a rész elég sok időt fog igényelni, nagyjából, csak erre a részre 1 órát számoltunk. Az ötlet megvalósítását jövő hétre, azaz április 13.-ra tervezzük. Ugyan ez az időpont jelentené forgatásunk végét is. Onnantól kezdve csak az utómunkákkal kéne foglalkoznunk. Ha (!!!) minden jól megy.

Ezen a napon vennénk fel a történet lezárását is, melyet már tökéletesen elképzeltünk, és csak reménykedünk, hogy a megvalósítása is azt a látványt fogja nyújtani, amit szeretnénk. A Kopaszi gátnál engednénk el úszó lampionokat, este. Ezek megrendelését már intéztük.

Elég sok anyagot vettünk fel, ezek digitalizálásával foglalatoskodunk. Sajnos azonban, az egyik szalag megsérült, sőt, valamilyen oknál fogva, azt mondják, hogy meg is csavarodott. Próbáljuk az anyagot megmenteni, és már a kis kazettákhoz hozzá sem nyúlni, mivel a tekergetés sem tesz jót nekik. Sajnos ezeket nem tudtuk korábban.

Szóval az utóbbi pár napban a felvett anyag dvdre való kiírásával foglalatoskodtunk, ami nagyon sok időt vett el, az idő közben fellépő gondok végett. A nyers anyagot, nagyjából szeretnénk megvágni, mivel ennyi hosszúságú anyaggal nem merünk tanáraink elé állni, és kérni őket, hogy pepecseljenek vele. Van kb 3 óra anyagunk, amiből nagyjából 5 percet kell összetenni… szóval túl macerás lenne. Tehát kiírnánk, és megvágnánk amiket fel akarunk használni- utána is időigényes lesz azokat sorba tenni, stb.

Mindenkinek sok erejét, energiáját elveszi ez a munka. Nagyon reméljük, hogy hamarosan vége lesz, és olyan munkát adhatunk ki kezeink közül, amely vállalható, és büszkék lehetünk rá. Megérdemelnénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése