2011. március 15., kedd

2. forgatás

A mai nap folyamán megejtettük a második forgatást. Úgy gondoltuk, hogy a március 15.-ei ünnepi hangulat színes foltja lehet kisfilmünknek.

A találkozó 11-kor volt a Sikló feljáratánál. Innen sétáltunk fel a Budai várhoz. Szerencsére az időjárás is nekünk szolgált- szikrázó napsütés, kellemes meleg, tavaszi nap volt. Meglepő és örömteli látvány volt az ünneplő tömeg, hogy március 15, és a jó idő ’kombója’ ennyi embert- kicsit, nagyot, családot, és párokat, öregeket- és fiatalokat- meg tudott mozgatni.

A várban hihetetlen hangulat uralkodott. Rengeteg programot kínáltak az odalátogatóknak, mi pedig igyekeztük megragadni a legkülönlegesebb, legszebb pillanatokat; a gyerekeket- ahogy kishuszárnak beöltöztek, lovat simogattak, lovagoltak; a zenészeket, a huszárokat, és azokat a momentumokat, amik nem mindennaposak…

Miután úgy éreztük, hogy elég időt töltöttünk a várban, elindultunk második helyszínünkre. Amúgy is, ha minden igaz, szeretnénk majd megmutatni, hogy ugyanez a környék milyen, ha nincs ott az ünneplő tömeg, és a díszítések. Hiszen akkor is teljesen más a hangulata…

Mindenképp fel akartuk venni a tele zászlózott Lánchidat, és azt, ahogy a tömeg hömpölyög rajta. Átsétáltunk tehát a hídon, majd ellátogattunk a Hősök terére, felvettük a Városliget ’zsibvásár’ hangulatát, az állatkertet (melyet terveink szerint belülről is megmutatunk majd), vidámparkot, Széchenyi fürdőt, majd a Vajdahunyad vára környékét- kívül, belül. Jó idő végett, Deák Ferenc téren is felvettünk hosszabb-rövidebb pillanatokat, de mivel ott is megemlékezés volt, így most annyira nem mélyültünk el a tér ’rejtelmeibe’- erre a helyszínre később vissza fogunk térni, jó időben.

A forgatás során nagyon sok újabb-és újabb ötlet felmerült, és nagyon jó hangulatban telt. A forgatást a Vajdahunyad várban fejeztük be 4-4:30 körül.

Úgy értékeltük, hogy sikerült több hasznosítható anyagot rögzítetnünk. Különösen próbáltunk figyelni, mindent inkább többször felvenni, hiszen március 15, csak egyszer van egy évben, hibáinkat később nem tudjuk korrigálni… Reméljük tehát, hogy a rögzített felvételeink vissza fogják adni azt a hangulatot, ami megfogott minket.

Visszatekintve erre a napra, sikerként könyveljük el- noha a ma készített anyagokat holnap kívánjuk együtt megnézni az iskolában, és csak akkor derül ki, hogy mégis milyenek. Holnapi terveink között szerepel még a retro rész teljes összeállítása –mivel a zene János Kiwy Katona jóvoltából kész. Valamint a közeledő interjúkra felkészülni, kérdéseket írni, illetve a második részhez összeállítani a zenét- legalább nagyjából. Sok tehát még a dolgunk, de töretlenül igyekszünk az elképzeléseinket megvalósítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése